Loading...
Naar Facebook

RESIDENCE MAGAZINE

 

SAN GEORGE DOWNTOWN ITALIAN

 

Het begon allemaal in 2006 met een klassieke Franse brasserie in New Yorkse stijl aan de Amsterdamse Leidsegracht: Café George. Met het recent geopende San George Downtown Italian aan de Stadhouderskade telt de George-familie nu acht leden. Residence zet de nieuwe hotspot in Amsterdam in de schijnwerpers!

 

Eigenaren Niels Reijers en Colette van Eembergen hebben met het Italiaanse restaurant hun vijfde George in Amsterdam geopend. Daarnaast maakten ze uitstapjes naar Den Haag, Laren en Zandvoort. In de laatste plaats openden ze de strandtent George No.5 die het hele jaar geopend is.

 

 

Internationale uitstraling


Voor het interieur van George No.5 werden destijds Thomas Geerlings en Maarten ter Stege van het Amsterdamse Framework Architects en decorator Sascha Faase ingeschakeld. Geerlings en Faase hebben nu ook de inrichting van San George op zich genomen. Hun projecten geven ze een internationale uitstraling en allure mee, iets wat we duidelijk terugzien in het pand van San George aan de Stadhouderskade.

 

 

Bistro Chic


De ontwerpers noemen de stijl waarvoor ze gekozen hebben 'Amerikaans-Italiaanse Bistro Chic'. Om die look te bereiken hebben ze gebruik gemaakt van materialen als natuursteen, messing en staal. 'Dat hebben we aangevuld met meubels in een diepe, groene kleur velours en diverse tinten blauw. Alle banken en fauteuils zijn speciaal voor dit project ontwerpen.'

 

De grafische vloer in zwart-wit maakt het Bistro Chic gevoel compleet. 'Als accessoires hebben we onder meer gekozen voor palmplanten, om de Italiaanse sfeer te benadrukken en vanwege de sixties fibe. De fotografie is van Slim Aaron en de wandlampen van Serge Mouille. De barkrukken zijn erg bijzonder, die komen uit het beroemde casino van Monaco', aldus het designteam.

 

Italiaanse klassiekers


Op het menu van San George staan logischerwijs de fijnste Italiaanse gerechten en klassiekers. Van carpaccio en antipasti tot spaghetti vongole, tagliatelle met truffel en gegrilde groenten en salades. Met het weekend in aantocht weet de redactie van Residence wel waar zij een tafeltje gaat reserveren...

 

 

www.residence.nl

×